Personelimize Acil Durum ve Afet Yönetimi Konulu Eğitim Verildi ve Yangın Tatbikatı Yapıldı
16 Mayıs 2018

Hastanemizde 09.05.2018 tarihinde Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Lütfü KARGI tarafından Acil Durum ve Afet Yönetimi konulu eğitim verildi. Eğitimin ardından hastane personelinin de katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği ilk olarak servis katında yangın çıkması üzerine sorumlu hemşire tarafından kırmızı kod verildi. İvedilikle hastane tahliye edildi ve hasta ve çalışanların en kısa sürede toplanma alanına ulaştırılması sağlandı. İtfaiye ekiplerinin de katılımıyla üst katta mahsur kalan bir kişi kurtarıldı. Olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna nakli gerçekleşti.

Tatbikatın ardından tüm personele yangın tüpünün doğru kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Başhekimimiz Dr. Fatma Dilek ZADELEROĞLU, İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Osman ÖZTÜRK ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Serap YAVUZ ve diğer personellerimiz çıkan yangına müdahale etti.

• Yangın Tatbikatı Resim 1.jpg
  • Yangın Tatbikatı Resim 3.jpg