Hastanemiz ve Gerçekleştirilen Projeler

• UHIX8883[1]
  • img_1653.jpg
  • img_1649.jpg

Vatandaşlarımızı ,Hastanemiz ve yönetimimiz hakkında yanlış bilgilendiren ve iftira nitelikli yayın yapan yerel internet sitesi ve gazetesinde ,  Sinop ili Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Tekzip Yayınlattırılmıştır.

Tekzip Metni Aşağıdaki gibidir.

11.05.2017 tarihli gazetenizde “Hastane idarecilerinin koltuk keyfi” başlıklı haberinizde Türkeli Devlet Hastanesi’nde idari birimlerin eskimediği halde koltuk takımları ve oda mobilyalarının yaklaşık 150 bin lira bedelle yenileriyle değiştirildiği iddia edilmektedir.

Bu çerçevede; Genel sekreterliğimiz tarafından konu hakkında gerekli incelemeler tamamlanmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere; aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Hastanemiz, 2001 yılında hizmete açılmış, 30 yataklı D grubu Devlet Hastanesidir. Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta dönüşüm projesi ve Sağlıkta kalite yönetimi kapsamında, hasta memnuniyeti ve personel memnuniyeti için Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliğimiz koordinasyonu ile birçok yenilik yapılmıştır. Fakat, bahse konusu haber içeriği ve resimler, güncel dönemi ve gerçeği yansıtmayıp, yaklaşık iki yıl öncesine ait fotoğraflar haber için kullanılmıştır.

Son 4 yıllık süre içerisinde hastanemiz acil servis ve müşahade odalarımız bakanlığımızın önerdiği talimatlar doğrultusunda revize edilmiştir. Acil Servis girişine, sedyelerin rahat çıkması için rampa ve tente yaptırılmıştır. Ayrıca hastanemizin hasta başı monitör, defibilatör, hasta sedyesi eski tıbbi cihazları yenilenmiştir. Yataklı servislerdeki karyola, yatak ve mobilya defrişatı ile birlikte poliklinik katındaki hasta bekleme koltukları, masaları gibi mefruşatları yenilenmiştir. Aynı zamanda diş polikliniğindeki eski diş üniteleri yenileriyle değiştirilmiş ve hastanemize yeni tıbbi cihazlar alınmıştır. İdari birim çalışma odalarındaki masa, sandalye ve dolaplarında 15 yılda eskidiğinden yenilenmiştir. Bununla birlikte hastane dış cephe kaplaması yapılarak görünümü yenilenmiş ve ısı yalıtımı sağlanmıştır.

Hastane yönetimi tarafından yenilenen mobilya malzemelerinden kullanılabilecek durumda olanlar halen kullanılmakta olup, bir kısım mobilya malzemeleri de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara devredilmiştir.

22.05.2017 tarihli gazetenizde “Hastanede neler oluyor” başlıklı haberinizde Türkeli Devlet Hastanesi’nde yaklaşık iki yıl önce yenisi kurdurulan kömür yakıtlı kalorifer kazanının yaklaşık 2-3 bin liraya mal edilebilen genel bakımlarının Kastamonu’daki bir firmaya 14 bin liralık fahiş bedelle yaptırıldığı iddia edilmektedir. Ayrıca eski olmadığı halde hurdaya ayrılan hasta karyolalarını, isteyen vatandaşlara para ile satabileceği halde hurdaya ayrılarak kilo hesabı çok düşük fiyatla satıldığı iddia edilmiştir.

Bu çerçevede; Genel Sekreterliğimiz tarafından konu hakkında gerekli incelemeler tamamlanmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kalorifer kazanının bakım ve onarımı; hastanemiz kalorifer kazan sistemi 2013 yılında, fuel oil sistemininin giderlerinin pahalı olması nedeni ile bakanlığımızın 24.05.2013 ve 2224 sayılı yazısı ve “Sağlıkta Enerji Verimliliği Projesi” tasarruf tedbirleri kapsamında katı yakıtlı sisteme geçirilmiştir. Bu sayede, %60 civarında kamu kaynağı tasarruf edilmiştir. Hastanemiz 7/24 aralıksız hizmet verdiğinden kış dönemlerinde kalorifer kazanı sürekli çalışmaktadır. Yaklaşık 4 yıldır kullandığımız kalorifer sistemi, önceki yıl ısıtma problemi yaşattığından, şikayetlere neden olmuştur. Bu nedenle 2016 Eylül döneminde kalorifer sistemininin ilgili bakım, temizlik ve tamiri yapılmıştır. İlçemiz içerisinde bu hizmeti veren firma bulunmamaktadır. İlçemiz, hem Kastamonu iline, hem de Sinop iline yaklaşık 100 kilometre mesafededir. Kalorifer bakım ve tamir işi, 4734 sayılı kanunun 22/d bendine göre yapılmış olup, en uygun teklif veren yüklenici firmaya gerekli iş ve işlemler yaptırılmıştır.

Türkeli Devlet Hastanesi, Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda 2015 yılında 35 adet hasta ve karyolaları yenilenmiştir. Eski karyolalar, bilir kişilerden oluşan hurdaya ayırma komisyonu tarafından tasnif edilmiştir. Hurdaya ayrılan yataklar, genel bütçe demirbaş kayıtlarında olduğundan, Türkeli Mal Müdürlüğü’ne hurda olarak satışı yapılması için devredilerek, Türkeli Mal Müdürlüğü tarafından satışı yapılmıştır. Kullanılabilir durumda olan hasta karyolaları, vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda geçici olarak kullanımlarına verilmektedir. Bugün itibari ile 8 adet karyolamız, ameliyat olan veya evde bakıma muhtaç bazı hastalarımızın kullanımına verilmiştir. Vatandaşlarımızın karyola ihtiyacı bulunması durumunda dilekçe ile talep edilerek hiçbir ücret talep edilmeden hasta karyolaları kullanıma verilmektedir.

Op. Dr. Alper DELİER

Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri